✍️نسترن فرخه
✔️بهمناسبت پنجم تیرماه روز جهانی حمایت از قربانیان خشونت
????️گزارشها در ایام کرونا نشان میدهد از هر ۱۰ کودک ۸ کودک تحت تاثیر خشونت قرار گرفته و شاید بتوان دلایل بروز چنین اتفاقاتی را حضور زیاد والدین در خانههای کوچک یا اُفت قابل توجه خدماتی که به کودکان ارائه میشود، عنوان کرد. این آماری است که چندی پیش در وبینار تحلیل، تأثیر کرونا بر کیفیت زندگی کودکان و مسئولیت خانواده و جامعه در برابر کودکان دارای معلولیت در شرایط کرونا اعلام شد.
✔️همچنین قابل ذکر است که در کنار چنین آمارهایی، شرایط برای کودکان آسیب دیده و حاشیهنشین کمی بغرنجتر بوده است. کودکانی که به دلیل طبقهی پایین فرهنگی و اقتصادی درگیر کار اجباری هستند و یا جزو افراد بد سرپرست محسوب میشوند، به مراتب خشونت بیشتری را تحمل میکنند و هرگز به دلیل عدم بررسی دقیق، آمار روشنی از این خشونتها در کشور وجود نخواهد داشت، حتی طبق اظهارات بسیاری از فعالین حوزهی کودک اقدامات متناسب با آن میزان معضل توسط اورژانس اجتماعی و بهزیستی هم صورت نمیپذیرد. زیرا بخش زیادی از خشونتهای کلامی، فیزیکی و جنسی نسبت به کودکان در لایههای پنهان جامعه شکل میگیرد و ما فقط بخش کوچکی از آن یعنی کار کودک آن هم فقط در خیابان را نظاره میکنیم، که با وجود بستر خشونت خیز در شرایط زیست این کودکان، کنشگری شهروندان کماکان مورد نظر است.
✔️شاید سادهترین مسوولیت در قبال دردهای نهفتهیشان رفتار انسانی و عاری از ترحم با این کودکان درد کشیده بر سر چهار راهها باشد.
همچنین قطعا افزایش فشارهای اقتصادی منجر به افزایش خشونت نسبت به این کودکان خواهد شد، زیرا در اغلب موارد اقتصاد خانواده در گروی کار این نان آوران کوچک است. بنابراین با وجودی که کار در خیابان برای آنها مملو از بحرانهای روحی و روانی است، اما مدیریت احساس درست و منطقی شهروندان
از میزان شدت این بحرانهای آنها کم خواهد کرد.