تأثیر کووید -19 بر کودکان کار در صنعت کشاورزی
152 میلیون کودک کار در سراسر جهان وجود دارد که بخش اعظمی از این تعداد، 108 میلیون، در صنعت کشاورزی مشغول بهکارند. بخشهای صنعت کشاورزی شامل: ماهیگیری، جنگلداری، چرای دام و و آبزیپروری و زراعت است.
کووید -19 چگونه بر تلاشها در راستای معاهدات ILO و اهداف توسعه پایدار برای پایان دادن به کار کودکان اثرگذار خواهد بود؟
میبینیم که کووید – 19 به سه طریق بر کار کودکان اثر میگذارد: 1) افزایش مشارکت در کار کودکان، 2) افزایش ریسک بازگشت کودکان به کار، 3) افزایش کمبود کار مناسب در بین جوانان (15-17 سال).
-
افزایش مشارکت در کار کودکان
کووید -19 علاوه بر تهدید سلامت عمومی جامعه، باعث ایجاد اخلال اقتصادی و اجتماعی که تهدیدی بلندمدت بر زندگی، معیشت و سلامتی میلیونها کشاورز، بازرگان غیررسمی در بازار مواد غذایی روستایی، فروشندگان و فرزندان آنهاست، میشود. در بسیاری از کشورهای نیمکره جنوبی، محدودیتهای ناشی از ویروس برای فعالیتها و اجتماعات در زمان برداشت و بازاریابی اتفاق میافتد. در اکثر موارد، دولتها زمان کافی برای تدوین برنامههایی برای اطمینان از وجود بازاریابی نداشتند و برای آنها بسته اقتصادی پیشنهاد میدهند. ماهیت فصلی خردهفروشان و آسیبپذیری اکثر محصولات کشاورزی این وضعیت را تشدید میکند، زیرا بازه زمانی کوچکی وجود دارد تا خانوادهها بتوانند محصولات خود را بفروشند و بخش عمدهای از درآمد سالانه خود را دریافت کنند.
میبینیم که افزایش محدودیتهای ویروس کرونا و تأثیر آن بر شرایط اقتصادی خردهفروشان محصولات کشاورزی موقعیتی را ایجاد میکند که منجر به کار کودکان میشود. علاوه بر این، چون بزرگسالان نسبت به کودکان در معرض خطر بیشتری از ابتلا به این ویروس قرار دارند، ممکن است کودکان برای بقای خانواده مسئولیتهای بیشتری را برعهده بگیرند.
افزایش بازگشت کودکان به کار
دولتهای سراسر جهان به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کووید -19 مؤسسات آموزشی را تعطیل کردهاند. براساس تخمین یونسکو، 89٪ از جمعیت دانشجویی جهان در 188 کشور تحتتأثیر قرار میگیرند. این در حالی است که این اقدامات به دو طریق میتواند بر کودکان در جوامع کشاورزی تأثیر نامناسبی داشته باشد.
اول، تجربه نشان میدهد که افزایش دسترسی به آموزش کار کودکان را کاهش میدهد. با این حال، از آنجا که کودکان در مناطق روستایی اکنون تمام وقت در خانه هستند و آموزش ندارند، احتمالا بیشتر از زمان حضور در مدرسه درگیر کار هستند. همچنین کودکانی که دیگر کار نمیکردند در معرض بازگشت به کار هستند. دوم، در جوامع روستایی کودکان بدون دسترسی به رادیو، اینترنت و برق نمیتوانند آموزش از راه دور را مانند همتایان شهری خود پیگیری کنند. بنابراین کووید -19 نابرابری آموزشی را افزایش میدهد.
-
افزایش کمبود کار در بین کودکان کار قانونی
کاهش فعالیت اقتصادی به دلیل قرنطینه باعث میشود تا نیروی کار جوان (15-17 سال) در صنعت کشاورزی تحت تاثیر قرار بگیرد، زیرا در حال حاضر نزدیک یا زیر خط فقر هستند، نسبتا بیتجربهاند، پسانداز و مهارت کمی دارند. این در حالی است که ممکن است تقاضا برای کارگر در بخش کشاورزی افزایش یابد و به دلیل عرضه زیاد کارگران کم مهارت، دستمزدها کاهش خواهد یافت.
مترجم فرزانه نظری عضو هیات تحریریه کانال انجمن پویش