?حلقه فیلم و مستند انجمن پویش در روز جمعه 28 شهریور میزبان آقای امین افراز روانشناس و رواندرمانگر بود. در این نشست مجازی که در اسکایپ برگزار شد، خانم زینب سعادت دانشجوی روانشناسی با ایشان گفتگو کردند. محوریت بحث، آشنایی با چالشهای کودکانی بود که به خاطر تفاوتهای ظاهری در مدرسه با آن مواجه میشوند. مبحثی کاربردی که در تلاش مربیان برای رفتار و کمک به ادغام ایندکودکان در جوامع کوچکتر مانند مدرسه یا کودکستان اثرگذار است.
? آقای افراز از منظر آسیبشناسی روان کودک به تحلیل شخصیتهای فیلم پرداختند و چالشهای زندگی فردی و اجتماعی هرکدام را مورد تحلیل و بررسی قرار دادند. آگوست (شخصیت اصلی فیلم که به دلیل ابتلا به سندروم خاص در چهرهاش سالها دور از اجتماع زندگی کرده) علاوه بر حمایت همهجانبه خانواده، خود از اعتماد به نفس خوبی برخوردار است و شخصیت قوی او در برخورد با مسائل، دیدنی است. سامر دوست آگی در مدرسه با او رابطه صمیمانهای دارد و رنگ پوست او در فیلم به گونهای انتخاب شده است تا به کمک آن بتوان کلیشههایی که در مورد نژادها وجود دارد را کنار بگذاریم. ویا، خواهر آگی دختر دبیرستانی و کمحرفی است که در عین حال که حامی برادرش است از تبعیض رفتاری والدین و کمتوجهی آنان به خود رنج میبرد. از نظر آقای افراز با توجه به عنوان فیلم، اعجوبههای اصلی آگوست و سامر هستند.
?برآیند تحلیل محتوای فیلم و آنچه که از نام فیلم برمیآمد این بود که هرکس(در اینجا کودک) در زندگی با چالشی مواجه است و نوع این چالشها و نحوه مواجهه فرد و اطرافیان او، تفاوتهای فردی را آشکار کرده و تمایزها را علنی میکند. اثر محیط آموزشی و تربیتی کودک در برداشت منفی یا مثبت او از خودش مؤثر است. بنابراین محیط به دور از ارزشگذاری و تبعیضآمیز مدرسه و وجود اطرافیان حمایتگر و با سعه صدر بیشتر به خصوص والدین خوشبین به بهبود وضعیت این کودکان در جوامع بزرگتر و ادغام آنان در این جوامع کمک فراوانی خواهد کرد.
در پایان و در بخش پرسش و پاسخ، سؤالهایی در زمینه تأثیر پاداش و تنبیه و کمیت آن بر تربیت کودک مطرح شد و آقای افراز تماشای فیلم را به والدین، معلمین و دغدغهمندان آموزش توصیه کردند.