هفته بین المللی مبارزه با تبعیض نژادی

هفته بین المللی مبارزه با تبعیض نژادی و بزرگداشت این مناسبت در 21 مارس

 

 تبعیض نژادیروز جهانی مبارزه با تبعیض نژادی شش سال پس از یک واقعه ، معروف به فاجعه شارپ ویل آفریقای جنوبی یا قتل عام شارپ ویل ، که توجه جهانیان را به خود جلب کرد، به رسمیت شناخته شد . این رویداد با حمله نیروهای دولتی و کشته شدن 69 نفر در یک تظاهرات مسالمت آمیز علیه تصویب قوانین نژادپرستانه و رسمیت یافتن بیش از پیش آپارتاید در 21 مارس 1960 بود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد هنگامی که این روز را به عنوان روز بزرگداشت سازمان ملل در سال 1966 اعلام کرد، از جامعه بین المللی خواست که تلاش های خود را برای از بین بردن انواع تبعیض نژادی افزایش دهند.
موضوع امسال این روز جهانی جوانان برای مبارزه با نژاد پرستی و تبعیض است و” شعار جوانان ایستاده اند” ، شعاری است که هدف آن پرورش فرهنگ مدارای جهانی ، ترویج برابری و با تبعیض مبارزه کند و همه جامعه جهانی را به مقاومت در برابر تعصبات نژادی و نگرش‏‏‏‏های غیر قابل تحمل دعوت می‏کند.
این موضوع به علت حضور خیابانی و فعالیت اجتماعی جوانان در جنبش جهانی “جان سیاهان اهمیت دارد” در سال گذشته بود. در این سال میلیون ها تظاهر کننده جوانان در سراسر جهان ، در خیابان ها برای اعتراض به بی عدالتی نژادی گرد هم آمدند و به طور گسترده حمایت خود را در راهپیمایی ها نشان دادند. آنان در شبکه های اجتماعی با مشارکت فعال همه گروه ها را بسیج کردند و از همتایان خود خواستند که در مورد حقوق برابر برای همه مطالبه گری کنند.
فعالیت جوانان در اوج بیماری همه گیر کووید 19و با وجود محدودیت های عمومی، بسیار چشمگیر بود. با شروع انتشار ویروس در اوایل سال 2020، جهان با موج هایی از نفرت ، خشونت و ترس علیه برخی از قومیت ها و ملیت ها مواجه شد و به سرعت مشخص شد که نابرابری‏های فاحش ، که گاه ریشه در نژادپرستی دارد، اقلیت ها را به میزان قابل توجهی در معرض خطر عفونت و مرگ قرار داده است .
مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر تاکید می‏کند که همه انسانها آزاد و از نظر کرامت و حقوق برابر به دنیا می‏آیند و توانایی و کمک سازنده به توسعه و رفاه جوامع خود را دارند . مجمع عمومی در جدیدترین مصوبه خود همچنین تاکید کرد که هر آموزه برتری نژادی از نظر علمی نادرست، محکومیت اخلاقی، ناعادلانه و از نظر اجتماعی خطرناک است .
در چنین وضعیتی سازمان ملل متحد در کنار نهادهای مدنی به دنبال فعال تر کردن جوانان در زمینه مطالبه‏گری بیشتر برای مبارزه با نژاد پرستی است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *