طرح و توسعه
آغاز فعالیت واحد طرح و توسعه انجمن دوستداران کودک پویش از آذر ماه سال 1396 بود. پروژهها و طرحهای پژوهشی این واحد به پیشنهاد و بنابر نیازهای انجمن تعریف شد. سه حیطۀ موضوعی، از موضوعات بررسی شده و در حال بررسی این واحد است
پژوهش برای ارزیابی شاخصهای توسعه در روستای محمودآباد، با همکاری دهیاری:
این پروژه با هدف شناخت مسائل اصلی روستای محمودآباد در حوزههای اجتماعی-فرهنگی و اقتصادی-زیرساختی طراحی شده و دغدغهی اولیهی آن، به دست آوردن توصیفی چندجانبه از ابعاد مختلف توسعه در روستا است.
ارزیابی وضعیت تحصیلی کودکان:
هدف از این پروژه، بررسی موانع و چالشهایی بوده که بر سر راه آموزش کودکان وجود دارد و توجه به آنها میتواند در راستای حفظ ارتباط اولیة کودکان با آموزش رسمی، حیاتی باشد. در همین زمینه، به دو مساله پرداختهایم:
پروژة پژوهش میدانهای تفکیک زباله:
هدف این پروژه، تحلیل وضعیت گاراژها و گودهای اطراف روستای محمود آباد، نیازسنجی از کودکان زبالهگرد و کسب اطلاعات برای چانهزنی و مذاکره با مسئولین است. در این راستا اقدامات زیر صورت گرفته است:
این واحد پس از پایان مرحله اول پژوهش در نیمه دوم سال 1396 و نیمه اول سال 1397 مبنی بر جمع آوری دادههای جمعیتی از زبالهگردان، خانه کودک ، برگزاری کلاسهای آموزش فوتبال به کودکان زبالهگرد را پیگیری نمود. آموزش فوتبال به دو دلیل 1: جا به جایی سریع کودکان از گاراژهای محل کار خود به گاراژهای دیگر و همچنین بازگشت به افغانستان، که امکان برنامهریزیِ آموزشیِ مستمر را محدود میکند و 2: عدم برخورداری این کودکان از اوقات فراغت، انتخاب شد. متاسفانه پس از تخریب ضربتی گاراژهای زباله، صاحبان گاراژ، اجازه تداوم برنامه فوتبال را به انجمن نداد.
هم چنین از دیگر اقدامات صورت گرفته در پروژه پژوهشی زبالهگردان، تلاش به منظور هماهنگی و همافزایی با دیگر سازمانهای مردم نهادی که در این زمینه فعالیت می نمودند، بوده است