کودکان مهاجر در نبردی اجتماعی

? کودکان مهاجر در نبردی اجتماعی

 ? چرا تماشای فیلم کفرناحوم برای فعالان حقوق کودکان و مهاجران ضروری است؟

?کفرناحوم فیلمی در ژانر درام به نویسندگی، کارگردانی و بازیگری نادین لبکی، هنرمند لبنانی محصول ۲۰۱۸ است.
ستاره فیلم، کودکی به نام زین الرافعی در نقش زین الحاجی است که نام شخصیت اصلی فیلم از نام واقعی او الهام گرفته شده است. فیلم با تمرکز بر زندگی زین ساخته شده است. او که در زمان ساخت فیلم ۱۲ سال دارد، پناهنده‌‌ای سوری است و هشت سال در لبنان در زاغه کفرناحوم در اطراف بیروت زندگی کرده است.

?فیلم سینمایی کفرناحوم بخشی از زندگی فقرا و مهاجران خاورمیانه را به نمایش گذاشته است. در این روایت سینمایی، فاصله آرزوها با واقعیت، یا فاصله درنگ میان آن چه خواستیم و آن چه که هستیم، از زبان ساده یک نوجوان به تصویر در می‌آید و او با پرسش‌ها و کنش‌های خود در طول فیلم، سایر پدیده‌های اجتماعی پیرامون از قبیل مهاجرت، فقر و … را مورد چالش قرار می‌دهد. با تولید و نمایش چنین فیلم‌هایی ضمن به تصویرکشیدن زندگی کودکان مهاجر و این حقیقت که آنها تاوان و هزینه‌های گزاف کشمکش‌ها، جنگ‌ها، سیستم و تصمیمات غلط ما و دولت‌ها را می‌پردازند، امکان گفتگو پیرامون این مشکلات نیز فراهم می‌شود.
? در پایان فیلم، پرسش‌هایی از این دست در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد: در صورت مواجهه با چنین کودکانی آنها به ما چه خواهند گفت؟ و یا به جامعه‌ای که آنها را نادیده گرفته چه خواهند گفت؟ کارگردان با طرح محتوای هویت انسانی و کودکان مهاجر در این فیلم، و با توجه به موفقیت آن در جذب و ترغیب مخاطب، به خوبی توانسته است رسالت هنر سینما نسبت به انسان معاصر را بیش از پیش نمایان سازد.

?تماشای این فیلم برای فعالان حقوق کودکان، سمن‌های مرتبط با کودکان و مهاجران، معلمان و همه‌ی دغدمندان این حوزه‌ها مفید خواهد بود.
انجمن پویش در ششمین تجربه از نشست مجازی تحلیل فیلم و مستند به نقد و بررسی فیلم کفرناحوم می‌پردازد و احتراما از تمامی خوانندگان دعوت می‌کند تا در این نشست حضور یابند. امید است حضور مغتنم مخاطبین، گام کوچک و مفیدی در جهت حمایت‌ از این کودکان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *