چرا تماشای فیلم سوپر۳۰ برای معلمان و همه‌ی دغدغه‌مندان حوزه آموزش ضروری است؟

✅ بسیاری از ما از خواندن یا شنیدن مطالب تحلیلی و انتقادی در مورد فیلم‌های سینمایی لذت می‌بریم. کارگردانان مطرح سینما در عرصه جهانی معتقدند در فرآیند تحلیل فیلم، رمزگشایی، تفکر و لذت خاصی وجود دارد. این موضوع حتی می‌تواند درباره فیلم‌های ندیده هم مصداق پیدا کند. چه بسا برخی از مخاطبین آثار سینمایی، پس از دریافت آنچه که “دیگران درباره فیلم می‌اندیشند و توصیه می‌کنند” به تماشای فیلم ترغیب می‌شوند و از طریق سنجش تحلیل‌های خود با آنان، فرم و محتوای فیلم را بهتر ادراک می‌کنند. درست مانند کتاب‌های نخوانده که علاوه بر جذابیت موضوع یا دغدغه شخصی و اجتماعی، به سبب توجه دیگران به انتخاب و خوانش آن وادار می‌شویم. در ادامه نوشتار، ضمن پرداخت اجمالی به برخی فواید تحلیل فیلم، معرفی فیلم سوپر30، مورد هدف قرار گرفته و تماشای آن توصیه می‌شود:

فیلم سوپر 30
فیلم سوپر 30

۱. تبدیل شدن مخاطب منفعل به تحلیلگر فعال: تماشاگر فیلم نسبت به حوادث آن، واکنش نشان می‌دهد و این شاید مهمترین دستاورد فعالانه او نسبت به مقصود نویسنده و کارگردان باشد. پذیرنده صرف بودن نه به تقویت اندیشه مخاطب کمک می‌کند و نه به پیشرفت آثار سینمایی منجر می‌شود.

۲. قیاس اتفاقات و حوادث فیلم با دنیای واقعی: در دنیای مدرن، شنیدن این کلیشه که فیلم‌ها را کاملا از روی واقعیات می‌سازند، دیگر قابل پذیرش نیست.
بهترین آثار سینمایی هم صددرصد با واقعیات زندگی روزمره مطابقت ندارند. مخاطب آگاه و منتقد به تناسب درک خود از محیط و آن‌چه که در فیلم میبیند، ابعاد گوناگون آن را قضاوت می‌کند.

۳. گشایش زوایای پنهان فیلم: تحلیل شخصی یک فیلم در گام اول با زدودن لایه‌های پنهان آن، به مانند یک اکتشاف تازه، دنیای جدیدی به روی مخاطب می‌گشاید. شنیدن تحلیل‌های دیگران به ویژه متخصصین این عرصه، در گام بعدی، رازهای درون فیلم را آشکار کرده و فهم پیچیدگی‌ها و معناهای اصلی آن را قوام می‌بخشد.

به لیست ضرورت تحلیل فیلم می‌توان موارد بسیار دیگری را اضافه کرد. فراتر از آنکه تحلیل یک فیلم توسط مخاطب یا دیگران، او را به سمت نگرش تخصصی و انتقادی درباره ساختار و متن فیلم هدایت می‌کند، قدرت تشخیص او را در انتخاب فیلم‌های بعدی بالا می‌برد، جهت‌گیری علاقه‌مندی او نسبت به انواع ژانرهای سینمایی معین می‌شود، دست به مقایسه فیلم‌ها با یکدیگر می‌زند و از همه مهمتر برساخته‌های اجتماعی دنیای واقعی را عمیقا درک می‌کند.

?️ فیلم سوپر 30، تحقق خودباوری و امید:

فیلم انگیزشی سوپر30 در ژانر درام، داستان واقعی زندگی آناند کومار، معلم نخبه هندی را به تصویر می‌کشد که در مسیر تحقق اهدافش، فراز و نشیب‌های بسیاری را
از سر می‌گذارند. فقر، نابرابری، فاصله طبقاتی و عدم حمایت دولت مهم‌ترین مسائلی‌اند که آناند با آن‌ها مواجه می‌شود که هرچند به صورت مقطعی او را از حرکت بازمی‌دارد، اما ناامید نمی‌کند. سوپر 30، نمایش تلاش فداکارانه معلمی است که امید را برای شاگردانش مجسم و محقق می‌کند و به آنان یادآور می‌شود که زندگی در لابه‌لای فقر و تنگدستی، نمی‌تواند خودباوری آنان را برباید. این فیلم در فضای اجتماعی دیگری ساخته شده اما مسائل آموزشی کودکان محروم از تحصیل، به صورت جهان شمول وجود دارد. بنابراین، تماشای این فیلم با محوریت موضوع مدرسه و آموزش طبقات فرودست، هم برای داوطلبین و مربیان انجمن پویش و هم برای تمامی کسانی که دغدغه آموزش کودکان را دارند، اهمیت به سزایی دارد.
انجمن پویش در نخستین تجربه از نشست مجازی تحلیل فیلم در ارتباط با هدف اصلی خود (آموزش کودکان محروم از تحصیل)، احتراما از تمامی خوانندگان دعوت می‌کند
تا در این نشست حضور یابند. امید است حضور مغتنم مخاطبین، گام کوچک و مفیدی در جهت حمایت‌های آموزشی از این کودکان باشد.

✍? زهرا اکبری، عضو هیئت تحریریه انجمن دوستداران کودک پویش.

فیلم سوپر 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *